Power Pose

Momenteel is het Rotterdams Philharmonisch Orkest op tournee door Japan. De eerste week ben ik mee met onder andere concerten in Tokio, Kanazawa en Kobe.

Voor mij de eerste keer Brahms vierde Symfonie. Lang wachten, maar dat is geen straf als het orkest zo speelt onder leiding van onze chef dirigent Yannick Nezet Seguin.
Ook het mooie koraal voor de trombones in het laatste deel is het wachten waard. Gek om al 14 jaar bijna iedere week nieuwe symfonische programma’s te spelen en nu pas dit onder ons trombonisten bekende stuk te spelen.

De Japanners blijven me verbazen. Wat een andere wereld! Ze zijn enorm enthousiast, super vriendelijk, maar door hun manier van reageren krijg je er niet echt hoogte van. Heel grappig.

Natuurlijk ontmoeten we hier ook vakgenoten, vooral ook dankzij het uitgebreide netwerk van mijn fijne collega Ben van Dijk. Eten, praten (met handen en voeten)……

Het gave is dat je op zo’n tour meer tijd hebt om met je collega’s te praten, na te denken, filosoferen etc.
Tijdens zo’n moment kwam Ben met voor mij iets nieuws. De ‘Power Pose’.

In het kort komt het erop neer dat door bepaalde houdingen regelmatig aan te nemen, je jezelf ook zo gaat voelen.
Ben je terneergeslagen, maar ga je al dan niet geforceerd lachen, word je toch iets blijer. Moet je het podium op en voel je je onzeker, neem dan een stoere houding ‘power pose’ aan. Dan word je vanzelf zekerder. Doe je dit los van presentatie momenten vaker dan verhoogt dit je testosteron en komt dit je zelfverzekerdheid ten goede.

Zie deze YouTube link .
Ik ga er in ieder geval mee experimenteren.

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!

Een reactie plaatsen