Biografie

Alexander Verbeek ( 6 april 1973 )

Naast zijn functie als solo-trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest is hij een van de oprichters en vaste kracht van het Nieuw Trombone Collectief, lid van het Nederlands Blazers Ensemble en hoofdvakdocent trombone aan het Rotterdams Conservatorium(Codarts Hogeschool voor de Kunsten).

Verder is hij actief betrokken bij tal van andere muzikale en educatieve projecten waaronder:
Het Jong Trombone Collectief, Samenwerking met Fort van de Verbeelding, Het Remix Orchestra, Projecten op Basisscholen en Voortgezet Onderwijs als Componeren met Kinderen (waarvoor hij de cursus van Rene Jonker heeft gevolgd), Educatieve concerten met koperkwintet op scholen en in een samenwerking met Museum Boijmans en van Beuningen en doet hij Muzikale vertellingen voor het basisonderwijs.

Andere gerenommeerde orkesten en ensembles waar Alexander meegespeeld heeft zijn:
Paradiso Orchestra, Chamber Ochestra of Europe en Lucerne Festival Orchestra.

In 1998 heeft Alexander zijn diploma Docerend Musicus behaald aan het Rotterdams Conservatorium bij George Wiegel en in 2000 sloot hij aan ditzelfde conservatorium zijn opleiding Uitvoerend Musicus af.

In dezelfde periode (1998) kreeg hij een aanstelling als eerste trombonist bij het Nederlands Ballet Orkest (tegenwoordig Holland Symfonia) en in augustus 2000 verliet hij dit orkest om bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest te beginnen.

Masterclasses het hij gevolgd bij ondermeer:
Michel Becquet, Bart van Lier, Christian Lindberg en Victor Sumerkin.

Alexander speelt op Antoine Courtois trombones.
Tenor-trombone : model Legend -AC420-R.
Alt-trombone : model Prestige-AC131-R.